Курс на долара – нагоре

kurs-na-dolara-otnovo-nadolu

За щатския долар, седмицата стартира с ръст спрямо другите валутни курсове. Той обаче е минимален, и крайно недостатъчен за по-сериозен ръст на курса на зелените пари. Това се дължи на предпазливостта на пазарните участници, които предпочитат да изчакат по-сериозни аргументи, за да влязат в позиции.

Перспективата пред курса на долара остава добра, ако се потърси корелация с останалите пазари. Десетгодишните държавни облигации на Америка, тази сутрин се изкачиха до нов връх – 2.871 %. Това е двугодишен връх, който допълнително разширява преднината от миналата седмица.

Днес, едно евро се търгуваше на нива от 1.3330 долара, което отчита минималният ръст в курса на щатския долар. Въпреки това обаче, курсът на единната европейска валута остава много близо до последния си връх от 1.3401 долара за евро, на който беше преди десетина дни.

На последната сесия, британската лира достигна до нива от 1.5657 долара. Тя се справи със серия от силни съпротиви, които вече ще работят в подкрепа на валутен курс на лирата. Това пък от своя страна, допълнително ще затрудни опитите на зелените пари да коригират загубите си. Японската йена все още остава под психологическото ниво от 100 йени за долар, като на последната сесия достигна до нива от 97.76. Тук обаче, предимството остава на страната на щатския долар.