Курсът на долара отново надолу

kurs-na-dolara-otnovo-nadolu

За втора поредна седмица, курс на долара губи позициите си спрямо еврото, японската йена и британската лира. Това се дължи на данните от Китай, които показват забавяне във втората по големина икономика в света. Това накара пазарните участници да потърсят убежище във валутни курсове с по-нисък рисков профил.

За втора поредна сесия, курсът на долара се понижава спрямо курса на йената, еврото и британската лира. В петък, данните за активността на трудовия сектор в САЩ, разочароваха участниците на пазара, и станаха причина за поредното поевтиняване на американската валута. Въпросните данни от американското министерство на труда показаха, че през изминалия месец юли са открити едва 162 000 нови работни места, при очаквани 185 000 такива.

В момента, едно евро се търгува на нива под 1.33 долара, като в средата на миналата седмица единната европейска валута сформира шестседмичен връх при 1.3344, като се очаква курса на еврото да опита отново да тества тези граници. Британската лира достигна до нива от 1.5309 долара за лира, но нивото от 1.54 все още не е преминато, което означава, че за момента не можем да твърдим, че предимството е на страната на лирата.

Върхът в двойката долар – йена беше на ниво от 99.93 йени за долар, като се очаква тенденцията за повишаване на йената спрямо курса на долара, да се запази.