Курсът на долара пада спрямо другите валути

курс на долара

След изявлението на Бен Бернанке, относно монетарната политика на Американската централна банка за в бъдеще, курсът на долара се повиши спрямо курса на йената, но пък отбеляза понижение спрямо този на еврото. Зелените пари достигнаха до най-високо ниво от 10-ти юли до сега, като един долар се търгуваше за 100.87 японски йени. Еврото пък удари нов връх спрямо долара, като двойката се търгуваше на нива от 1.3154 долара за евро.

На петъчната сесия, паундът също намери нов връх спрямо курс на долара. 1.5268 долара беше цената на един паунд, което е 0.29 % ръст за паунда. Канадският съименник на американските пари също се повиши с 0.11 %. Двойката се търгуваше на нива от 1.0367 канадски долара за един щатски.

След като централната банка на Китай премахна долната граница на лихвените проценти за банките, с цел привличане на повече кредитополучатели, австралийският и новозеландският долар също се повишиха, спрямо американския си съименник. Един австралийски долар се търгуваше на цени от 0.9235 американски долара, а един новозеландски долар, на нива от 0.7931 щатски долара. Това увеличение е 0.11 % за австралийския, и 0.38 % за новозеландския долар.

В зависимост от световната икономическа обстановка, кръстосаните курсове на основните валути се променят. Както до сега, така и за напред, ние ще продължим да Ви информираме за движението на основните валутни курсове.