Курсът на долара търси подкрепа

курс на долара
Курсът на долара се опитва да намери подкрепа, след последните си тежки загуби, спрямо останалите основни валути. Свободното падане на долара, което започна след като държавната администрация в САЩ преустанови работа, като че ли вече е приключило. Американската валута поскъпна спрямо еврото, японската йена и британската лира.

Еврото се отдалечи от деветмесечния си връх при 1.3644 долара за евро, но въпреки това остава над психологическото ниво от 1.3500. Доларът опитва да спре възходящият импулс на еврото, но не може да намери достатъчна подкрепа за по-дълбоки корекции. Солидните съпротиви, които единната европейска валута успя да пробие, вече работят в полза на възходящия й тренд.

Британската лира също губи позициите си, след като доларът проби под психологическото ниво от 1.6200 долара за лира. Зелените пари се отдалечават от върха при 1.6260, който курсът на британската лира достигна преди седмица. Валидирането на възходящия тренд при двойката лира-долар продължава, и поради тази причина сценарият за ново поскъпване на британската лира остава приоритетен.

Въпреки че курсът на долара се увеличи спрямо този на японската йена, доларът остава под психологическото ниво от 100 йени за долар. Низходящият тренд при тази двойка продължава да се развива. В момента, в зоната на тренд линията са разположени най-сериозните съпротиви.